Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Η Βόρεια Μακεδονία "μας ξεπληρώνει" για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

 


Πενταετή συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία και πρωτόκολλο για την εφαρμογή της, με την υποστήριξη των κυβερνήσεων των δύο χωρών, υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Radmila Sekerinska και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.

Σύμφωνα με το IBNA, η συμφωνία προβλέπει σταδιακή κατανομή κονδυλίων σε ετήσια βάση, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τη Βόρεια Μακεδονία για τον εκσυγχρονισμό των ικανοτήτων του στρατού και την ενίσχυση της ετοιμότητας μάχης.

"Η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία δεν είναι μόνο στρατηγικοί εταίροι αλλά και φίλοι που σέβονται και συνεργάζονται για σχεδόν τρεις δεκαετίες, χωρίς ούτε έναν λεκέ στις σχέσεις”, δήλωσε η υπουργός Sekerinska.

"Η συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της φιλίας και της συνεργασίας που ενισχύθηκε με το ΝΑΤΟ και θα βοηθήσει πολύ στην προώθηση των προτύπων και της ετοιμότητας του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

Ο Akar εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας και είπε ότι αναμένει γρήγορη και επιτυχημένη εφαρμογή.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου