Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Η Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος στις δήθεν ανησυχίες του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη

 


Το Πυροσβεστικό σώμα έβγαλε ανακοίνωση για τον αριθμό των πτητικών μέσω, ώστε να απαντήσει στον τυχοδιώκτη με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη, που βρήκε θέμα για να κάνει αντιπολίτευση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Αρχηγείο ενημερώνει για το προφανές, πως δηλαδή τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους» και όχι την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Παραθέτει δε αναλυτικά στοιχεία για την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής. Σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής, επιχείρησαν:


Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)


Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)


Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς  κάποια έκαναν ρίψεις και  κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου