Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Επέτειος της χυδαιότητας ΣΥΡΙΖΑ - ΜΚΟ για την δήθεν νεκρή Μαρία του Έβρου - Μέχρι σήμερα είναι αμετανότητοι

 



Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλαν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση λαθρομεταναστών και μεταναστών, και δεν δίσταζαν να διασύρουν την Ελλάδα για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εθισμένος στον ψέμα, την απάτη, την λάσπη, στην χυδαιότητα, και τώρα έχουν και άξιο αντιπρόσωπο όλων των παραπάνω για να ηγείται της ξεφτίλας.



Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας μας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο κυκλοφόρησε το editor.gr.

Ποιος θα ξεχάσει την χυδαιότητα των Συριζαίων, και ειδικά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη που προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεφτιλίσει την Ελλάδα στην ευρώπη, στήνοντας ένα fake news.

Το ντοκιμαντέρ υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου, όσους εντός και εκτός Ελλάδος κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία. 

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μια ΜΚΟ που ήταν στημένη, ενημέρωσε της αρχές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία. 

Από εκεί την στιγμή και ύστερα η Ελλάδα δέχθηκε μια ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο βιολί τον Κώστα Αρβανίτη, που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της χώρας μας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στην Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο θα έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα εγχωρίων αλλά και ξένων ΜΜΕ απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της δήθεν ταλαιπωρημένης και στημένης απο κάποιους στην υπόθεση Μπαϊντά η οποία τελικά βρέθηκε στην Γερμανία, επρόκειτο για και κατασκευασμένη υπόθεση.

Όπως αποκάλυψε τότε η Καθημερινή της Κυριακής και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης, η μικρή Μαρία όχι απλώς δεν πέθανε από δάγκωμα σκορπιού, όπως ισχυρίζονταν οι πρόσφυγες-μετανάστες στα μηνύματά τους στα social media, αλλά η όλη επιχείρηση ήταν σκηνοθετημένη από τους διακινητές, ώστε να υποχρεώσουν τις ελληνικές αρχές να τους υποδεχθούν και να τους περιθάλψουν στην Ελλάδα.

Όπως αφηγείται στην "Καθημερινή" ένας από τους πρόσφυγες και αυτόπτης μάρτυρας, η ιδέα ήταν του διακινητή και την έφερε σε πέρας η γνωστή Μπαϊντά που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Όπως λέει, ξάπλωσε το παιδί στο χώρα, το έβαψε με μέικ απ και του έβαλε δίπλα λίγη τροφή για να φαίνεται ότι έχει πεθάνει και έχει βγάλει τη τροφή του από το στόμα, αφού υποτίθεται είχε πάθει δηλητηρίαση. Εβγαλε φωτογραφίες και τις έστειλε άγνωστο που…



Όταν τέλειωσε η φωτογράφιση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία. Λίγες ώρες μετά την φωτογράφιση ήρθε η ίδια κοπέλα και απευθυνόμενη στην ομάδα είπε στους συμπατριώτες της ότι σύντομα θα κατάφερναν να φύγουν.

Αυτό συνέβη οκτώ ημέρες αφού η ομάδα βρισκόταν πάνω στη νησίδα και περίμενε οδηγίες από το διακινητή για το πώς θα συνέχιζαν το ταξίδι τους προς Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία αυτή προκάλεσε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περίπου αφήνει τους πρόσφυγες- μετανάστες να πεθάνουν στον Εβρο για να μην τους δεχθεί σε ελληνικό έδαφος και να κόψει τις ροές από την Τουρκία, ενώ το ίδιο story δημοσίευσε και το Spiegel, αλλά μετά αναγκάστηκε να κατεβάσει τα δημοσιεύματα καθώς παραδέχθηκε ότι ήταν fake news.

Νεότερα δημοσιεύματα έχουν αποκαλύψει ότι η Μπαϊντά δεν ήταν κάποιο τυχαίο άτομο, αλλά μια δραστήρια ακτιβίστρια που ζει στη Γερμανία, με τον τρόπο ζωής της έτσι όπως τον αποκαλύπτει μέσω των αναρτήσεών της στα social, να δημιουργεί πολλές απορίες για τον ρόλο της και τις διασυνδέσεις της.




Ο πρόσφυγας- μετανάστης λέει ακόμα στην Καθημερινή ότι αποφάσισε να μιλήσει και να αποκαλύψει την απάτη για τη μικρή Μαρία, γιατί δεν θέλει να έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι αποκαλύπτει ότι αυτοί που ανέλαβαν να δώσουν το παιδί τους για τη μαϊμού φωτογράφιση, ήταν μια οικογένεια προσφύγων- μεταναστών που είχαν πληρώσει τα λιγότερα στους διακινητές και αργότερα δασκάλεψαν το παιδί να λέει ότι ονομάζεται Μάγια αντί για Μαρία- αφού η Μαρία είχε πεθάνει υποτίθεται- ενώ επισημαίνει ότι η πρώτη προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα απέτυχε, καθώς όταν βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος άγνωστοι κουκουλοφόροι τους εντόπισαν, τους έδειραν και τους έστειλαν πίσω.

Ετσι αποφάσισαν να βάλουν μπρος τα μεγάλα μέσα. Τον θάνατο ενός παιδιού, ώστε να εκβιάσουν τις ελληνικές αρχές υπό την πίεση των καταγγελιών των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, και συντονιστές τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Αταίριαστοι" ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Γιάννης Σουλιώτης, πρόκειται για Σύρο πρόσφυγα που συμμετείχε στην ομάδα των 38 ατόμων και σύμφωνα με τη δική του εκδοχή δεν υπάρχει νεκρό παιδί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια ιστορία που σκηνοθέτησαν, προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιαστα την πορεία τους προς το ελληνικό έδαφος. Το σενάριο το υπέδειξε ο διακινητής μέσω μιας νεαρής γυναίκας από την Συρία που ταξίδευε μαζί με την ομάδα των 38.

Η γυναίκα είχε μαζί της ένα power bank και εκείνη έκανε τις επικοινωνίες με τον διακινητή και μετέφερε τις οδηγίες για το πώς έπρεπε να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού.

Δείτε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ στο παρακάτω βίντεο :





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου