Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Σκηνές τριτοκοσμικής χώρας στην Θεσσαλονίκη με εξορκισμούς στην Αριστοτέλους

 


Δικαιολογημένες αντιδράσεις δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη όταν δύο κυριακάτικα βράδια πραγματοποιήθηκαν τριτοκοσμικές τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στην Αριστοτέλους από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», που δεν ταιριάζουν σε σοβαρές χώρες.

Πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο συνεχόμενες Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκε η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. 



Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής, σκηνές που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής.

Ο προκλητικός Δημήτρης Παναπακίδης, υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, υποστήριξε ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι, ενώ πρόσθεσε  ότι: «Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. Είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή».

Σχετικά με το γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και στην πλατεία Αριστεοτέλους ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι ο πάτερ αποφάσισε δεδομένου «του ευχάριστου κλίματος» να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού.

Πολλά τα ερωτηματικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης που το επέτρεψε, πολλά ερωτηματικά για τις εντολές που είχε εάν είχε η αστυνομία για την ξεφτίλα παράσταση.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου