Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης των Κρητικών κακοποιών στους Γερμανούς τουρίστες

 


Μετά την παράδοσή τους χθες τα ξημερώματα, ο 38χρονος οδηγός παραμένει προφυλακισμένος, ενώ ο 36χρονος συνεπιβάτης του αφέθηκε ελεύθερος καθώς τον βάραιναν μόνο πλημελληματικές πράξεις. 

Η ΕΡΤ έβγαλε χθες στο φως της δημοσιότητας και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά το φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους, με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω και σε άλλο αμάξι, στη συνέχεια όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το ημιφορτηγό κάνει όπισθεν και στην κυριολεξία καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου των Γερμνανών.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός, με τους περαστικούς να τρέχουν να σταματήσουν την δράση των Κρητικών κακοποιών.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε η υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης.

Ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, ζητεί να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «....ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διεξαχθεί με πληρότητα , να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή είναι για κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και για τα αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Ακόμη, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου φέρεται να αναφέρει πως η καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου