Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάσσει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο


 

Σήμερα Τρίτη στις 4.30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με βασικό θέμα την φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάσσει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διασώζοντας χιλιάδες ζωές σε στεριά και θάλασσα. Το απέδειξε πολλές φορές στα ναυάγια σαπιοκάραβων που χρησιμοποιούν οι διακινητές, το αποδεικνύει και στον Έβρο.

Ακόμη και ο πιο δύσπιστος αντιλαμβάνεται ότι η τελευταία τραγωδία είναι αποτέλεσμα της πρακτικής των τουρκικών Αρχών να προωθούν, με τη χρήση βίας σύμφωνα με τις καταθέσεις, μετανάστες προς την Ελλάδα, καταστρατηγώντας τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Εξίσου φανερό είναι ότι οι ισχυρισμοί για δήθεν επαναπροωθήσεις μεταναστών προέρχονται από την Τουρκία που μεταφέρει ακόμη και με τη βία μετανάστες στα σύνορα και τους πιέζει να εισέλθουν στην Ελλάδα, ενώ ανέχεται τα κυκλώματα των διακινητών και αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από την κοινή δήλωσή της με την Ε.Ε..



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου