Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Αστυνομικοί προσπαθούν να σώσουν 2χρονη που άφησε ο πατέρας της στο ΙΧ, ενώ έπαιζε PlayStation



Συγκλονιστικό είναι βίντεο από κάμερα σώματος της αστυνομίας που κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες να διασωθεί ένα 2χρονο κοριτσάκι, στην Αριζόνα, το οποίο ο πατέρας του άφησε στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα για να παίξει PlayStation.

Ο Christopher Scholtes, ένας πατέρας από την Αριζόνα, φαίνεται να κρατά το κεφάλι του με αγωνία και να κλαίει πριν πέσει στα γόνατά του. Ο 37χρονος αντιμετώπισε κατηγορίες στο δικαστήριο την Πέμπτη για δολοφονία πρώτου βαθμού και με θράσος δήλωσε αθώος.

«Σε παρακαλώ μωρό μου, σε παρακαλώ…» ακούγεται να παρακαλεί στο βίντεο. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό», ψιθύρισε. «Θεέ μου».



Το κοριτσάκι του βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στο όχημά του αφού φέρεται να το άφησε εκεί ενώ έπαιζε PlayStation. Στο ανατριχιαστικό βίντεο, φαίνεται ότι η αστυνομία και οι παραϊατρικοί να προσπαθούν απεγνωσμένα να επαναφέρουν στη ζωή το νήπιο καθώς ο Scholtes φαίνεται να περπατά πανικόβλητος στο σπίτι. Ο Scholtes συνελήφθη τον περασμένο μήνα αφού η δίχρονη κόρη του Parker βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στο αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι τους στη Marana της Αριζόνα, μια μέρα που οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 42,7 βαθμούς Κελσίου. Τα άλλα παιδιά του Scholtes, ηλικίας πέντε και εννέα ετών, είπαν στην αστυνομία ότι ο πατέρας τους πέρασε το απόγευμα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και οι ερευνητές ανέφεραν ότι κάμερες παρακολούθησης στη γειτονιά έδειξαν ότι η Parker μπορεί να είχε μείνει για περισσότερες από τρεις ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Την ημέρα που πέθανε η Parker, στις 6 Ιουλίου, ο Scholtes είπε στην αστυνομία ότι έφτασε στο σπίτι γύρω στις 14:30 και άφησε την κόρη του στο αυτοκίνητο επειδή κοιμόταν. Την μικρή βρήκε η γυναίκα του όταν επέστρεψε από τη δουλειά στις 4 το απόγευμα.

Ωστόσο, οι ντετέκτιβ της Αριζόνα είπαν ότι σε υλικό από κάμερες παρακολούθησης της γειτονιάς φαίνεται ότι το SUV Honda Acura του Scholtes έφτασε στην πραγματικότητα στο σπίτι γύρω στις 12:50 μ.μ. Ο Scholtes κατηγορήθηκε αρχικά για δολοφονία δεύτερου βαθμού, αυτή όμως μετατράπηκε σε δολοφονία πρώτου βαθμού, και όπως σημειώνει η Daily Mail, το γεγονός αυτό είναι σημαντικό και δείχνει ότι οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο πατέρας σκότωσε σκόπιμα την κόρη του.

Ενώ η κατηγορία για δολοφονία δεύτερου βαθμού συνήθως βασίζεται στην απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδηγεί στο θάνατο, η κατηγορία για δολοφονία πρώτου βαθμού αφορά σε θάνατο προμελετημένο και εκ προθέσεως.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά του Scholtes φέρεται να είπαν ότι τα άφηνε τακτικά στο αυτοκίνητο με τον κλιματισμό σε λειτουργία και η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος γνώριζε ότι το όχημα έσβηνε αυτόματα μετά από 30 λεπτά. Όταν η μητέρα της Parker, η γιατρός Erika Scholtes, 35 ετών, επέστρεψε στο σπίτι, ρώτησε τον σύζυγό της πού ήταν η κόρη τους και εκείνος φέρεται να την έψαχνε στο σπίτι τους πριν θυμηθεί ότι ήταν στο αυτοκίνητό του.

Από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι εκείνη την περίοδο προκύπτει ότι η σύζυγος επέπληττε τον Scholtes λέγοντάς του: «Σου είπα να σταματήσεις να τα αφήνεις στο αυτοκίνητο. Πόσες φορές στο έχω πει;». Εκείνος απάντησε: «Μωρό μου, συγγνώμη!». «Την χάσαμε. Ήταν τέλεια», απάντησε η Erika. Ο Scholtes τότε απάντησε: «Μωρό μου, η οικογένειά μας. Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Σκότωσα το μωρό μας. Αυτό δεν μπορεί να είναι αληθινό».

Ο Scholtes αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν κριθεί ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού, και παρόλο που η θανατική ποινή βρίσκεται στο τραπέζι σύμφωνα με τον κρατικό νόμο, το KGUN9 αναφέρει ότι ο εισαγγελέας της κομητείας Pima συνήθως δεν ζητά τη θανατική ποινή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου