Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Εσπευσμένη επιστροφή Μητσοτάκη και συσκέψεις στο Μαξίμου για τις φωτιές


 

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και επεκτάθηκε σε πολλές άλλες περιοχές έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό την κυβέρνηση που καλείται για ένα ακόμα καλοκαίρι να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Η ετοιμότητα του μηχανισμού ήταν δεδομένη, για να αντιμετωπίσει τους εμπρηστές, καθώς είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και πολλές περιοχές της χώρας, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης, ήταν σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού. 

Η κατάσταση οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε άμεση επιστροφή στο Μέγαρο Μαξίμου από τα Χανιά, όπου βρισκόταν για τις πρώτες μέρες των καλοκαιρινών του διακοπών.

Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σε απευθείας επικοινωνίας με συνεργάτες του, αλλά και με τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια που βρισκόταν επί ποδός για τον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης και πέρασε το βράδυ στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα, από το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παρόντες θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, καθώς αμφότεροι «επιστρατεύτηκαν». Από το Μέγαρο Μαξίμου, την ευθύνη της ενημέρωσης είχε ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Ευθυμίου.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου