Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Η πυρκαγιά απείλησε χθες την Καισαριανή



Συναγερμός σήμανε χθες στις 2 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε έκταση με πεύκα και χαμηλή βλάστηση πίσω από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, ενώ ενεργοποιήθηκαν ο Δήμος Καισαριανής και η Περιφέρεια Αττικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 μ.μ. στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν αρχικά 40 πυροσβέστες με 15 υδροφόρες της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε και απείλησε παρακείμενες πολυκατοικίες. Μάλιστα, οι φλόγες «έγλειψαν» τα μπαλκόνια σπιτιών προκαλώντας μικρής μόνον έκτασης ζημιές σε τέντες διαμερισμάτων. Προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, δόθηκε εντολή αρχικά σε δύο ελικόπτερα να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, ενώ λίγη ώρα αργότερα στη μάχη με τη φωτιά μπήκαν άλλα δύο ελικόπτερα και 18 ακόμη πυροσβέστες από τα πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ. Την επιχείρηση συνέδραμε και η Περιφέρεια Αττικής με τρεις υδροφόρες, αρμόδια στελέχη της βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Χάρη στην άμεση και μεγάλη κινητοποίηση, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα πριν προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

Χθες το βράδυ, ενεργά μέτωπα υπήρχαν σε Ηλεία και Λάρισα, δίχως πάντως να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Η πρώτη από τις δύο πυρκαγιές ξέσπασε λίγο μετά τη 1 μ.μ. σε έκταση με πεύκα και πουρνάρια στην περιοχή Μαζαράκι Ηλείας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν 46 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Στη Λάρισα αντίστοιχα, η φωτιά εκδηλώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 2 το μεσημέρι στο Δίλοφο Φαρσάλων. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν 40 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Αντίθετα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στα περίχωρα της Πρέβεζας τέθηκε υπό έλεγχο πριν από το τελευταίο φως της ημέρας


Kαθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου