Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Γελάει ο κόσμος που προτείνουν τον θρασύτατο πολεμοχαρή Ερντογάν για Νόμπελ Ειρήνης

 



Είναι απίστευτο το θράσος ο Τούρκου που τολμάει να θέλει και Νόμπελ Ειρήνης!!

Ένας Ερντογάν που απειλεί τις μισές χώρες και κυρίως την Ελλάδα με πυραύλους, και κάνει πόλεμο με άλλες χώρες, έχει το θράσος να θέλει και Νόμπελ Ειρήνης.

Και επειδή η γελοιότητα έχει προχωρήσει και γελάει ο κόσμος μαζί τους, εκτός από το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν, την υποψηφιότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, λόγω των «προσπαθειών διαμεσολάβησης στην κατεύθυνση επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία», στηρίζει η Ουγγαρία με την ακροδεξιά κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, καθώς και ουγγρικά ΜΜΕ, ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Σιγιάρτο ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «η Τουρκία είναι το μόνο έθνος μέχρι αυτή τη στιγμή που έχει διαμεσολαβήσει επιτυχημένα στις διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό».

Και συνέχισε: «Εξαιτίας των προσπαθειών του προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Τσαβούσογλου επιτεύχθηκε η συμφωνία για τα σιτηρά», σημειώνοντας πως, υπό αυτό το πρίσμα, «η Ουγγαρία στηρίζει την πρωτοβουλία να τεθεί υποψήφιος ο Τούρκος ηγέτης για το Νόμπελ Ειρήνης».

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών εξήγησε, όπως αναφέρει το TASS, πως η πρωτοβουλία ανήκει στον Ατίλα Τίλκι, έναν ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος υπηρετεί στο Συμβούλιο των Γηραιών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου