Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Του απομονώνουν, κλείνουν τα προξενεία γιατί τους θεωρούν επικίνδυνους και οι Τούρκοι συνεχίζουν τον χαβά τους

 


Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αντί να βάλει μυαλό, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ότι διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο» στην Τουρκία καθώς κλείνουν τις διπλωματικές τους αποστολές στη χώρα λόγω φόβου μιας επερχόμενης τρομοκρατικής απειλής.

Ο Σοϊλού, αντί να αλλάξει τροπάρι για να μην χαρακτηρίζεται επικίνδυνη η χώρα του, δήλωσε ότι οι χώρες επέλεξαν σκοπίμως την Παρασκευή, ακριβώς την ημέρα κατά την οποία η Τουρκία έθεσε στόχο να προσελκύσει 60 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία και την Ελβετία για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία ήρθαν μετά τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών που ξέσπασαν λόγω διαδηλώσεων που η Άγκυρα εκτιμά ως  ισλαμοφοβικές ή αντιτουρκικές.

Το Βερολίνο έχει επίσης προειδοποιήσει τους Γερμανούς πολίτες για ιδιαίτερο υψηλό κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία και το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή (3/2).

Το γερμανικό ΥΠΕΞ επικαλέστηκε «ακριβείς και συγκεκριμένες» πληροφορίες για μια απειλή, αναφέροντας ιδιαίτερα την συνοικία Μπεϊογλού της Κωνσταντινούπολης, την εμπορική οδό Ιστικλάλ και την πλατεία Ταξίμ, καθώς και τη συνοικία Λεβέντ, η οποία φιλοξενεί πολλά προξενεία.

Δεν κατονόμασε καμία οργάνωση πίσω από την απειλή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου