Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ βρέφος μέσα σε περιπολικό


 

Γέφυρα ζωής για να σωθεί ένα βρέφος 35 ημερών δημιουργήθηκε από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε μία οικογένεια στην Αθήνα.

Στην Κοκκινιά χθες περίπου στις 11 η ώρα το πρωί το βρέφος έδειξε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, έτσι η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε αμέσως το ΕΚΑΒ και πήρε τηλέφωνο και την Άμεση Δράση.

Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμιση λεπτό στο σπίτι όπου ήταν το βρέφος και μαζί με την μητέρα μέσα σε 8 λεπτά βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταφοράς του βρέφους, το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή, τότε ο αστυνομικός συνοδός πήρε το μωρό κι άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για 45 δευτερόλεπτα. Το μωρό μετά το «φιλί ζωής» από τον αστυνομικό άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής ξανά και αυτό δείχνει την άρτια εκπαίδευση των αστυνομικών.

Στο νοσοκομείο «Παίδων» οι ιατροί επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο αστυνομικός στο 35 ημερών βρέφος ήταν η κίνηση που του έσωσε την ζωή. Αυτή την στιγμή το μωρό βρίσκεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας με οξυγόνο και αντιβίωση κι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου