Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Λαθρομετανάστες στην Μόρια αντέδρασαν στην καραντίνα και έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό

 


Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 λαθρομετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους.

Κάποιοι λαθρομετανάστες αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσις τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Αντί να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί ενώ είναι παράνομοι γιατί πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, αντιδρούν και κάνουν κακό με την πρώτη ευκαιρία.

Δεν φτάνει που έβαλαν φωτιά επειδή τους είπαν ότι είναι επικίνδυνοι για την υγεία όλων και πρέπει να μείνουν στον καταυλισμό, αυτοί έκαψαν τα πάντα, και λιθοβολούσαν τα οχήματα της πυροσβεστικής για να μη σβήσουν την φωτιά.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη και κανένας δεν γνωρίζει ποιος κουβαλάει τον ιό.

Κάποιοι λαθρομετανάστες αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κοροναϊού, τον οποίο θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δέχονταν να απομακρυνθούν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συγκρουστούν μεταξύ τους και να κατακάψουν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινήθηκε προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες απέκλεισαν την περιοχή στο ύψος του Καρά Τεπέ, αποτρέποντάς τους από το να μπουν στην πόλη.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στον Ελαιώνα της Μόριας, ενώ έχει προλάβει να κάψει χιλιάδες στρέμματα αλλά και μεγάλο μέρος του ΚΥΤ, γραφεία και δομές υγείας μέσα στο ΚΥΤ. Πληροφορίες αναφέρουν για πάνω από 3000 σκηνές καμένες αλλά και χιλιάδες κοντέινερ. 

Ο υγειονομικός αποκλεισμός της Μόριας φυσικά και πήγε περίπατο, ενώ δεν είναι γνωστό που πήγαν τα 35 θετικά κρούσματα κοροναϊού που βρίσκονταν στη δομή υγείας του ΚΥΤ αλλά και οι περίπου 80 επαφές τους που ήταν σε καραντίνα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου