Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο ειδικός φρουρός και οι συνεργοί του

 


Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Ειδικού Φρουρού και δύο ιδιωτών, 37 και 43 ετών, για περιστατικό που έλαβε χώρα την Δευτέρα, 07-09-2020 σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Ειδικός Φρουρός και ο 37χρονος ιδιώτης προσέγγισαν τον 43χρονο, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει, και με πρόσχημα τη διενέργεια έρευνας, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο διαμέρισμά του.
Από διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο ερεύνησαν, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (43.000) ευρώ περίπου, ενώ παράλληλα τον εκβίαζαν ότι θα τον οδηγούσαν στο αυτόφωρο.
Ο Ειδικός Φρουρός και ο 37χρονος ιδιώτης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι προσέτρεξαν, μετά από ενημέρωση του Κέντρου Άμεσης Δράσης για το περιστατικό, από περιοίκους.
Στην κατοχή τους, καθώς και σε σακούλα που είχαν απορρίψει πριν τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών κ.λπ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φθαρμένο Δελτίο Ταυτότητας αστυνομικού (για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009), με επικολλημένη φωτογραφία του 37χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο 2 γεμιστήρες.
Στην οικία του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι άνευ ενδείξεων και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.
Σε βάρος των δύο παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, παράνομης κατακράτησης, ληστείας, εκβίασης, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Επιπλέον, συνελήφθη και ο 43χρονος ιδιώτης, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε σακούλα που προσπάθησε να απορρίψει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ειδικός Φρουρός τίθεται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου