Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Η συμμετοχή στο Erasmus συνιστά ένα ορατό επαγγελματικό προσόν


 

Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ζάππειο στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος Erasmus

Το πρόγραμμα Erasmus είναι μια επιτυχία της Ευρώπης, μπαίνει  πια στην ωριμότητά του, έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια. Έχει υποδεχθεί παραπάνω από 5 εκατομμύρια Ευρωπαίους και στην Ελλάδα φτάσαμε τους 6.500 ωφελούμενους. Με όχημα το ERASMUS οι νέες και οι νέοι της Ευρώπης μαθαίνουν, σπουδάζουν, επικοινωνούν και ανταλλάσσοντας έτσι τις εθνικές τους αναφορές διαμορφώνουν την κοινή τους ευρωπαϊκή ταυτότητα προς όφελος των ιδίων και των χωρών τους.

Η συμμετοχή στο Erasmus συνιστά ένα ορατό επαγγελματικό προσόν πιστοποιώντας κοσμοπολιτισμό, γλωσσομάθεια, πρακτική άσκηση, επικοινωνιακή ικανότητα, ανοιχτούς ορίζοντες, πλεονεκτήματα τα οποία πολύ δύσκολα θα αγνοήσει ένας απαιτητικός εργοδότης.

Για την Πατρίδα μας το Erasmus παραμένει ο πιο σταθερός δίαυλος επικοινωνίας των Πανεπιστημίων μας με πολλά ευρωπαϊκά Ιδρύματα μέσω ανταλλαγών φοιτητών και διδασκόντων και έχει βοηθήσει συνολικά στην αναβάθμισή τους.

Για αυτό στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα γίνει νόμος του Κράτους μέχρι τα τέλη Ιουλίου, προβλέπεται και η καθιέρωση, για πρώτη φορά, εσωτερικών Erasmus, η δυνατότητα δηλαδή ενός φοιτητή για ένα εξάμηνο να σπουδάσει σε ένα άλλο Πανεπιστήμιο, σε μία άλλη πόλη, να διευρύνει το γνωστικό του αντικείμενο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου