Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Νέες εντάξεις έργων ύψους 314 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 



Συνεχίζονται οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπέγραψε την ένταξη 133  νέων έργων, συνολικού ύψους 314 εκατ. ευρώ, για χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για έργα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των αξόνων του Προγράμματος, από την αγροτική οδοποιία μέχρι την αξιοποίηση ΑΠΕ, για εξοικονόμηση ενέργειας και από την διαχείριση απορριμμάτων μέχρι την ηλεκτροκίνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό πόλεων.

Αφορούν, μεταξύ άλλων:


Δεκατρία έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 36 εκατ. ευρώ

Είκοσι  έργα  για την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 48 εκατ. ευρώ.

Τριάντα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Τριάντα έργα για  δράσεις και υποδομές ηλεκτροκίνησης, προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Δεκατέσσερα  έργα ψηφιακού μετασχηματισμού (smart cities), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 28 εκατ. ευρώ.

Από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και σήμερα, μέσα σε δεκατέσσερις μήνες, έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 812 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,352 δισεκατ. ευρώ.   Όλοι οι δικαιούχοι Δήμοι της χώρας έχουν τουλάχιστον ένα έργο υψηλής προτεραιότητας ενταγμένο στο Πρόγραμμα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου