Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Πρόγραμμα ύψους 445 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 



Έτοιμη η πλατφόρμα https://digitalsme.gov.gr για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν από την πρωτοβουλία θα υπερβούν τις 200.000, αποδεικνύοντας ότι το πρόγραμμα Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" απευθύνεται στους πολλούς.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει, η διαδικασία είναι απλή, με προσθήκη, ηλεκτρονικά, των στοιχείων και κωδικών των εταιρειών στην σχετική πλατφόρμα.

Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, για παράδειγμα με 5 ή 10 εργαζομένους ή πάνω από 40 και 250. 

Να σημειώσουμε ότι οι επενδύσεις θα στοχεύουν στις τεχνολογίες και υπηρεσίες που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα στις ηλεκτρονικές πληρωμές, στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και στις εφαρμογές ηλεκτρονικής τιμολόγησης, στα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης, στα συστήματα τηλεργασίας, στην επιχειρηματική αναλυτική, στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, στις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και αποκατάστασης σε περίπτωση καταστροφής, στην τεχνητή νοημοσύνη, στο διαδίκτυο των πραγμάτων, στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για ανέπαφη εξυπηρέτηση, στα συστήματα κυβερνοασφάλειας, στις υποδομές και υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, στα υποδείγματα και στο λογισμικό βιομηχανικών πλατφορμών δεδομένων, στην αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών και του οικοσυστήματος των POS.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου