Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

3 νεκροί και 3 σε σοβαρή κατάσταση στην Κοπεγχάγη

 


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις είναι σοβαρά τραυματίες, από την επίθεση με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης, που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. 



Ένας 22χρονος Δανός συνελήφθη μετά την επίθεση, δίχως να προβάλει αντίσταση στην αστυνομία που έφτασε στο εμπορικό κέντρο. Το Fields βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής από το κέντρο της Κοπεγχάγης προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Δανίας. 

Τη ζωή τους έχασαν ένας 40άρης και δύο νέοι, οι ηλικίες των οποίων δεν ανακοινώθηκαν. Ο Τόμασεν σημείωσε πως στα social media κυκλοφορούν σενάρια περί ρατσιστικών κινήτρων του δράστη. «Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάτι που να το υποστηρίζει αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή», πρόσθεσε. 



Οι πυροβολισμοί άρχισαν περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα) και προκλήθηκε πανικός. Στην περιοχή βρισκόταν πολύς κόσμος, κυρίως νέοι που σκόπευαν να πάνε αργότερα σε συναυλία του Χάρι Στάιλς, η οποία ακυρώθηκε. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης προσπάθησε να παγιδεύσει θύματα, λέγοντας για παράδειγμα ότι το όπλο του ήταν ψεύτικο, ώστε να τους πείσει να πλησιάσουν. 

Όταν άρχισαν να ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι βγήκαν τρέχοντας από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με υλικό από κάμερες ασφαλείας. Άλλοι, κρύφτηκαν στο εσωτερικό. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου