Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Στον… πάγο έως 13 Οκτωβρίου οι προσλήψεις των 592 καθαριστριών




Αναβολή για τις 13 Οκτωβρίου του 2015 δόθηκε από τον Άρειο Πάγο, όσον αφορά την εξέταση της υπόθεσης επαναπρόσληψης των 592 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η αναβολή δόθηκε με τη σύμπραξη τόσο των εκπροσώπων του Δημοσίου όσο και των δικηγόρων των καθαριστριών, άρα ήταν μία κοινή απόφαση. Πάντως, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, διατηρείται σε ισχύ η αναστολή επαναπρόσληψης των καθαριστριών.

Όπως φαίνεται τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι απολυμένες καθαρίστριες σταματούν την δικαστική αντιπαράθεση αναμένοντας την διευθέτηση της νομοθετικής εκκρεμότητας και να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για επαναπρόσληψής τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έχει δεσμευτεί για την επαναπρόσληψή τους, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα ως μία από τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους.

Ατύπως, η κυβέρνηση και οι καθαρίστριες έχουν έρθει σε συνεννόηση προκειμένου το θέμα να έχει διευθετηθεί στο μεσοδιάστημα, με την αποκατάσταση των απολυμένων στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου