Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Έτοιμο το ΠΑΣΟΚ έστω και με χαμηλά ποσοστά να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει δεύτερο κόμμα - Δέν άρεσε το rotation στην κυβέρνηση

 


Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε ένα σοβαρό πρόεδρο και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ήταν σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και θα έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει με πάταγο. Σήμερα παλεύει στον πόντο να τον ξεπεράσει, και σε αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο Ανδρουλάκης και η ομάδα του.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για το Open, έδειξε και πάλι την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης.

Βέβαια οι επικρίσεις των πολιτών κατά της κυβέρνησης μέσα από την δημοσκόπηση μόνο χαρά δεν πρέπει να δίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά προβληματισμό. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει συνέχεια σε ποσοστά, και είναι θέμα χρόνου να γίνει τρίτο κόμμα, με το ΠΑΣΟΚ έχοντας και αυτό χαμηλά ποσοστά να τον περνάει.




Στο ποσοστό με αναγωγή η ΝΔ λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 9,6%, η Ελληνική Λύση 7,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, η ΝΙΚΗ 3,4%, το ΜέΡΑ25 3,2% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. 

Το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει ελαφρές απώλειες και λογικό είναι, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μεγάλες τάσεις αποσυσπείρωσης και μετακινήσεις προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. 



Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργία, τα μεγέθη είναι της τάξης του 30% διαφορά, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την προτίμηση περίπου του 38% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,2% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%, που δεν έχει πείσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί.

Το έργο της κυβέρνησης αποτιμάται θετικά μόνο από το 33% των ερωτηθέντων, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό άνω των 2/3 εκτιμά ότι το περίφημο rotation δεν έχει λειτουργήσει θετικά, δείχνοντας ότι δεν έπρεπε ο πρωθυπουργός να αλλάξει πόστα σε επιτυχημένους υπουργούς, δεν υπήρχε λόγος, δεν άρεσε στον κόσμο.

Το 50% του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως η πορεία του κόμματος παραμένει το ίδιο κακή ή χειροτερεύει με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς του κ. Κασσελάκη, ενώ το 39,4% απαντά πως παραμένει η ίδια ή βελτιώνεται. 

Η  κυβέρνηση θα κριθεί από τα πεπραγμένα της, καθώς η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανοίξει βηματισμό ανατροπής, και δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τραβάει, το κόμμα του χάνει έδαφος και το ΠΑΣΟΚ «τσιμπάει», έστω αργά, αλλά μεθοδικά, κινούμενο και αυτό σε απογοητευτικά ποσοστά παρά την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα, η ψαλίδα των περίπου 6 μονάδων στις εθνικές εκλογές, δημοσκοπικά τουλάχιστον, να κλείνει προοδευτικά και το ΠΑΣΟΚ και τώρα πρέπει να προσέξει ο Ανδρουλάκης, μην παρασυρθεί σε συνεργασίες με ένα τελειωμένο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου