Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μήνυση κατά του Συριζαίου Μυλόπουλου για διασπορά fakes news ώστε να παραπληροφορήσει

 



Κατρακύλα με ψέματα. παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και fake news από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ρεζίλι" έγινε ο καθηγητής Μυλόπουλος- Του κάνει μήνυση ο ΕΟΔΥ για fake news.

Ο πρώην πρύτανης και πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απέσυρε αμέσως την fake ανάρτησή του στο facebook που παρουσίαζε τον ΕΟΔΥ να δίνει αποτελέσματα σε τεστ που δεν είχε πραγματοποιήσει.

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΕΟΔΥ κατά του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, ύστερα από ανάρτηση του τελευταίου στο facebook η οποία περιγράφει ψευδή περιστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, απλά για να παραπληροφορήσει και να πανικοβάλει τον κόσμο. 

Ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάρτησή του, την οποία εκ των υστέρων «κατέβασε», ανέφερε και καλά ότι μια γνωστή του είχε καθίσει στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κορωνοϊού, αλλά επειδή καθυστερούσε τελικά έφυγε και δεν το πραγματοποίησε. Ύστερα από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την ανάρτηση, ο ΕΟΔΥ της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι το τεστ που δεν είχε γίνει ήταν… θετικό. 



Ο ΕΟΔΥ διέψευσε το περιστατικό που ουδέποτε συνέβη και ο οργανισμός προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση η οποία τον παρουσιάζει να διακινδυνεύει τη δημόσια υγεία. 

Ο Μυλόπουλος αγνόησε ότι πλέον η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία. 

Μόλις κατάλαβε ο Μυλόπουλος ότι πήρε μεγάλη έκταση το fake news και τον πήραν χαμπάρι εξαφάνησε την ανάρτηση και αντί να ζητήσει συγνώμη είπε: Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές μου

Σε νεώτερη ανάρτησή του στο twitter, και μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα και έκρινε σκόπιμο να την αφαιρέσει. 

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω.
Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της
Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», έγραψε. 


Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου