Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συγκέντωση στη Ρώμη υπέρ της Αθήνας και εναντίον της λιτότητας




Ρώμη, Ιταλία

Εκατοντάδες κόσμου έχουν δώσει το «παρών» σε πορεία στη Ρώμη που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς με σύνθημα «η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη». «Η Αθήνα καλεί» είναι το κεντρικό μότο της συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με πορεία που θα καταλήξει στο Κολοσσαίο.

Το hashtag που «συνοδεύει» την πανιταλική συγκέντρωση του Σαββάτου είναι #dallapartegiusta (Από τη Σωστή Πλευρά), ενώ απευθύνεται ηλεκτρονικό κάλεσμα στη διαδήλωση στην ιστοσελίδα Cambia la Grecia - Cambia l'Europa με το σύνθημα Atene Chiama (Η Αθήνα καλεί).

Την συγκέντρωση υποστηρίζει το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, σημαίες του οποίου κυριαχούν στην κινητοποίηση μεταξύ των σημαιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρούσες επίσης είναι και αριστερές πολιτικές κινήσεις όπως η Sel (Οικολόγοι), Rifondazione Comunista, Κριτική Αριστερά, άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις, όπως η fiom (μεταλλουργών), και πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς όπως η Arci ή η Attac.

Τα συνθήματα που κυριαρχούν, όπως γράφει η Repubblica, στρέφονται εναντίον της λιτότητας αλλά και εναντίον της «Ευρώπης φρούριο» -μετά την πιο πρόσφατη στην ατελείωτη σειρά τραγωδιών στα ανοικτά της Λαμπεντούζα με σκάφη μεταναστών.

«Θα είμαστε στην πλατεία, μαζί με τόσες δημοκρατικές ενώσεις και οργανώσεις για να πούμε για μία ακόμη φορά πως μία άλλη πολιτική και κοινωνική πολιτική είναι δυνατή, η επιλογή της λιτότητας απέτυχε και είναι καιρός η Ευρώπη να αλλάξει πορεία» αναφέρει το Cgil.

«Η ευρεία λαϊκή συναίνεση που έλαβε η νέα ελληνική κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές επιβεβαιώνει την θέληση να χτυπήσουμε την κρίση χωρίς να 'κατεδαφίζουμε' τα δικαιώματα των πολιτών και την ήδη δύσκολη οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας υπό την Σουζάνα Καμούσο.

Και τονίζει πως χρειάζονται πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της απασχόλησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τους νέους, μέσω στοχευμένων επενδύσεων και ενίσχυσης της ζήτησης.

Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου