Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Έρευνα Ντογιάκου : Πώς διέρρευσε το υλικό παρακολουθήσεων ενώ άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας

 


Προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί προσωπικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ξεκινά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και όχι για την ουσία της υπόθεσης που έχει πάρει διαφορετικά τον δρόμο της

Η έρευνα ξεκινά μετά από δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι έχουν διαρρεύσει παράνομα σε πρόσωπα εκτός ΕΥΠ στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς άπτεται θεμάτων εθνικής ασφαλείας, όπως τόνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές.

Η ποινική έρευνα αφορά τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Από την έρευνα θα προκύψουν, ποιοι έδωσαν και σε ποιους κρατικά μυστικά που αφορούσαν την Εθνική ασφάλεια της χώρας, και όσοι εμπλέκονται θα αντιμετωπίσουν σοβαρές κακουργηματικές ευθύνες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου