Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ν.Δ.: « Η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αποτροπής του κινδύνου περικοπών των ευρωπαϊκών κονδυλίων που της αναλογούν»



Δήλωση του αναπλ. Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Στ. Καλαφάτη για ανάγκη διαμόρφωσης νέου Π.Δ.Π. για το διάστημα 2021-2027.

« Η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αποτροπής του κινδύνου περικοπών των ευρωπαϊκών κονδυλίων που της αναλογούν»

 Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το διάλογο που διεξάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (Π.Δ.Π.) για το διάστημα 2021-2027, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει την οριστική της πρόταση για τη διαμόρφωση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2021-2027. Η Ε.Ε. έχει να αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό κενό που συνεπάγεται το Brexit αλλά και την αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση των νέων προτεραιοτήτων της, όπως η ασφάλεια και το μεταναστευτικό. 

Στην παρούσα ευρωπαϊκή συγκυρία υπάρχει ορατός κίνδυνος να υποστεί η χώρα μας τις αρνητικές συνέπειες ενδεχόμενης  μείωσης των κοινοτικών δαπανών για τη Συνοχή και την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αποτροπής αυτού του κινδύνου και να μην περιορίζεται σε γενικές προτάσεις, οι οποίες δεν διασφαλίζουν τις ελληνικές χρηματοδοτήσεις. 

Η χώρα μας επωφελείται κατά κεφαλήν περισσότερο από κάθε άλλο Κράτος - μέλος από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που λαμβάνουν τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις από την Πολιτική Συνοχής. Είναι προφανές ότι στη σημερινή κρίσιμη κοινωνική και οικονομική συγκυρία η Ελλάδα δεν αντέχει καμία περικοπή ευρωπαϊκών πόρων».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου