Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Παρέδωσε μάθημα στο ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή: Kαταδίκη της τοξικότητας Πολάκη χωρίς μισόλογα

 


Όταν έχεις πολιτικό επίπεδο δεν μιλάς με μισόλογα, και δεν βάζεις τους πάντες στο ίδιο σακί.

Το παράδειγμα Καϊλή, ένα καλό μάθημα στο ΚΙΝΑΛ μήπως μάθει πώς να κάνει την διαφορά.

Με άρθρο καταπέλτη για τις ακρότητες Πολάκη και τη γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην υπόθεση Novartis, η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή δίνει μαθήματα στο ΚΙΝΑΛ, και παίρνει θέση για τα όσα συνέβησαν προ ημερών στη Βουλή, με την κατάληψη του βήματος από τον Χανιώτη βουλευτή και τις αγοραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά πολιτικών του αντιπάλων.

Η κυρία Καϊλή ζητά ευθέως, με άρθρο της στα ΝΕΑ, να καταδικαστεί, απ’ όλους χωρίς μισόλογα, όπως τονίζει, «η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής». 

Προσεγγίζοντας το θέμα με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα και σοβαρότητα έναντι του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όσο έκανε αρχικά στις επίσημες τοποθετήσεις του το ΚΙΝΑΛ που πήρε ίσες αποστάσεις, η κυρία τονίζει ότι η «διαρκής αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, ακόμη και εντός Βουλής, με την ωμή απειλή πολιτικής εμπλοκής στο έργο της Δικαιοσύνης και της ανάσυρσης μιας υπόθεσης που αρχειοθετήθηκε, είναι ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία μας και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη».

Αφού αναφέρει ονομαστικά και τους δέκα πολιτικούς από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ,  οι οποίοι είχαν στοχοποιηθεί εξ αρχής από την Κουμουνδούρου και αφήνει αιχμές για την «παρέα που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εγκλωβίσει ιστορικά στελέχη της Αριστεράς», η κυρία Καϊλή, ζητά να προβλεφθούν ποινές για όσους επιδεικνύουν τέτοιες αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές όπως ο κ. Πολάκης:

«Σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Βουλής είθισται να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας της. Μετά τα όσα ανεκδιήγητα εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες, αναδεικνύεται η ανάγκη για ενίσχυση του κανονισμού της Βουλής, ώστε η ασέβεια να επισύρει παραδειγματικές αποτρεπτικές ποινές, όμοιες με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο Ευρωκοινοβούλιο η εκτός θέματος ομιλία, η παραβίαση του χρόνου ομιλίας, οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί και συμπεριφορές είναι ικανοί λόγοι ώστε το Προεδρείο να εγκαλέσει έναν ομιλητή, να του αφαιρέσει τον λόγο, να κλείσει ακόμη και το μικρόφωνό του, να προτείνει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, μέχρι και να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης, για να επαναφέρει την τάξη, ενώ έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στην Πρόεδρο την επιβολή ποινής περικοπής μισθού, αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού…

…Οι ακραίες προσβολές που πλήττουν το κύρος των θεσμών δεν μπορεί να μην απαντηθούν πολιτικά με τη θωράκιση της λειτουργίας της Βουλής, έστω αντιγράφοντας και εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη και οι γνωστοί θρασύδειλοι ίσως έτσι τον σεβαστούν».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου