Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Καντέρ για Ερντογάν: «Δικτάτορας ο Ερντογάν »

 

Ο Καντέρ είπε την αλήθεια, και αποκάλεσε τον Ερντογάν με την ιδιότητα του δικτάτορα.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ που παίζει στο ΝΒΑ, μιλώντας για τον πρόεδρο της Τουρκίας, και τη σχέση της Ελλάδας και της Τουρκίας είπε τα πράγματα με το όνομα τους.

«Ο Ερντογάν είπε, “Κάποια νύχτα οι Έλληνες θα ξυπνήσουν και θα έχουμε εισβάλει στην Ελλάδα”. Όταν το άκουσα αυτό, σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το είπε δημόσια. Δε θα έπρεπε να μιλάει έτσι. Δε θα έπρεπε να απειλεί ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μία χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Για αυτό το λόγο είναι απαράδεκτος για μένα», σημείωσε.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ είπε, «υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά στην Τουρκία που καίνε ελληνικές σημαίες, που καίνε αμερικανικές σημαίες εξαιτίας των κηρυγμάτων μίσους του Ερντογάν. Εάν θέλουμε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον, ο Ερντογάν πρέπει να φύγει». Ο Καντέρ χαρακτηρίζει «δικτάτορα» τον Ερντογάν, καθώς και Δούρειο Ίππο του Βλαντίμιρ Πούτιν στο ΝΑΤΟ.

«Το μόνο πράγμα που θέλω να του πω είναι, “Τέρμα η διπλωματία”. Διότι ο Ερντογάν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα, με την Κύπρο. Η διπλωματία δεν πρόκειται να λειτουργήσει με τον Ερντογάν. Διότι όταν έχεις να κάνεις με ολοκληρωτικά καθεστώτα ή δικτατορίες, η διπλωματία είναι εκτός συζήτησης. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίων είναι η Τουρκία του Ερντογάν», καταγγέλλει ο Ενές Καντέρ και τονίζει: «Ο Ερντογάν είναι συγκεντρωτικός. Θα κάνει τα πάντα για να ελέγξει το δημόσιο λόγο στη χώρα. Η Τουρκία είναι η νούμερο ένα χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή».

Όσο για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον τουρκικό λαό ενόψει των εκλογών στη χώρα του; «Η Τουρκία μπορεί να γίνει η γέφυρα μεταξύ Ισλάμ και Δύσης. Αλλά τώρα ο Ερντογάν στρέφει τη χώρα σε μία εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Δυστυχώς, η χώρα μου θα γίνει μια τριτοκοσμική χώρα. Ο Ερντογάν δεν αντιπροσωπεύει την Τουρκία».

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας που έχει εκφραστεί, πολλές φορές, κατά του Ερντογάν συνάντησε συμπατριώτες του με πρωτοβουλία της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου