Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Αντί να ντρέπεται ο Βούτσης την λέει στους άλλους να ντρέπονται που αποκαλύπτουν το όργιο προσλήψεων



Μετά την εντολή Τσίπρα να «παγώσουν» τις υπόλοιπες 32 ρουσφετολογικές μετατάξεις, ο Ν. Βούτσης έκανε δηλώσεις τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες φανερά εκνευρισμένος που του χάλασαν την δουλειά οι αποκαλύψεις.

«Μετά από συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή» 

Δικαιολόγησε το όργιο ρουσφετιών λέγοντας : «πρόκειται για τις μισές περιπτώσεις όσων αιτήθηκαν εδώ και μήνες μετάταξης, και εν προκειμένω οι μισές περιπτώσεις πήραν ήδη ΦΕΚ και ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ άλλες 32 επρόκειτο να πάρουν ΦΕΚ τώρα ή αργότερα». Σύμφωνα με τον Ν. Βούτση, «δεν έγινε προφανώς καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων. Πρόκειται για μια σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 «Περί Κινητικότητας στο Δημόσιο». Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν αποσπασμένοι στη Βουλή, κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια και με τον συγκεκριμένο νόμο τους δόθηκε η δυνατότητα, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας να κάνουν μετάταξη στη Βουλή. Όσοι ενδιαφέρθηκαν έκαναν αίτηση και οι υπηρεσίες της Βουλής ήρθαν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προωθώντας τη διαδικασία σε χρόνο προγενέστερο της ανακοίνωσης για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές».


Και όταν ήρθε η ώρα να απολογηθεί ο Βούτσης είπε : «Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλιο έρχεται μετά από πέντε ώρες «πυροβολισμών» που δέχομαι. Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Μήπως θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου