Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ο ακροαριστερός φασισμός Ακρίτα - ΣΥΡΙΖΑ που δεν τους άρεσε η δήλωση Σαββόπουλου υπέρ Ν.Δ.

 


Ο ακροαριστερός φασισμός της Έλενας Ακρίτα σε όλο του το μεγαλείο.

Την πίστη του ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει την απόφαση τους για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής καθώς και για το ότι ο ίδιος ελπίζει σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είχε εκφράσει το πρωί της Τρίτης ο Διονύσης Σαββόπουλος

«Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του ανεξαρτήτως του τι θα πω εγώ ή εσύ» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Διονύσης Σαββόπουλος τονίζοντας ότι «ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της ΝΔ».

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, τον σεβασμό του σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους ηγέτες τους, σχολιάζοντας ότι τα κόμματα αυτά είναι δυνάμεις της πατρίδας και τους Έθνους.

Δεν έλειψε, ωστόσο, η κριτική του σε κόμματα, όπως είπε της «υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας» για τα οποία είπε ότι διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξενοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση.

Όπως τόνισε ο Διονύσης Σαββόπουλος η στάση αυτή μπορεί να αποβεί πάρα πολύ επικίνδυνη, γιατί τα πράγματα πια, είναι πάρα πολύ δύσκολα. «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μας χρειάζεται μια ωριμότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγάλος τραγουδοποιός.

Στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο ακροαριστερό μυαλό του Ακρίτα δεν δικαιούσε να έχεις άλλη γνώμη πέρα από αυτή που αρέσεις σε αυτούς και άρχισαν τις άθλιες επιθέσεις στον Σαββόπουλο.

Αναφέρει όλους τους μη ακροαριστερούς συριζαίους, ακροδεξιούς και με ηλίθια τοποθέτηση είπε : «Κάνε μου τη χάρη που οι ακροδεξιοί λατρέψατε ξαφνικά τα τραγούδια του Σαββόπουλου λες και τα ξέρατε από χτες».

Στην ανάρτησή της, που συνοδεύει με μια φωτογραφία του Διονύση Σαββόπουλου από παλαιότερη συναυλία του, γράφει:

«Έλα σε παρακαλώ. Έλα που θα μάς κουνήσετε το δάχτυλο ποιον θα γουστάρουμε και ποιον όχι. Έλα που όταν εσείς ξεσκίζετε τον Κραουνάκη, την Τάνια, τον Φοίβο, τη Μποφίλιου είναι καλά. Έλα κάνε μου τη χάρη που οι ακροδεξιοί λατρέψατε ξαφνικά τα τραγούδια του Σαββόπουλου λες και τα ξέρατε κι από χτες. Άσε με αγάπη μου να χαρείς, έλα μπράβο βραδιάτικο.»

Τι είχε γράψει η ακροαριστερή και προκλητική Έλενα Ακρίτα

«Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω», ανέφερε νωρίτερα η κυρία Ακρίτα, εξιστορώντας μία συνάντησή της με τον Διονύση Σαββόπουλο στα νεανικά της χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμά μου το Διονύση Σαββόπουλο.

Ο «Νιόνιος» με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο «Το φορτηγό» (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον εδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: «Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος».  Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου