Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Επιμένει να μην καταργεί τον εγκληματικό για την κοινωνία νόμο Παρασκευόπουλου ο Κοντονής


Είναι τραγική η αναλγησία που δείχνει η κυβέρνηση εναντίον της κοινωνίας και η αδιαφορία εναντίον των κινδύνων που δημιουργούν οι εγκληματικές τους αποφάσεις.

Υπουργείο δημόσιας τάξης και υπουργείο δικαιοσύνης δίνουν τέτοιο θάρρος στους κακοποιούς που η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη και η κοινωνία φοβάται ότι είναι θέμα χρόνους να γίνουμε χώρα λατινικής Αμερικής που η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη.

Για την εγκληματικότητα που καλπάζει και για τις ανεξέλεγκτες αποφυλακίσεις δεν φταίνε ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι δικαστές αλλά οι κύριοι Παρασκευόπουλος, Κοντονής και Τόσκας.

Τα νούμερα των 7.000 ανεξέλεγκτων αποφυλακίσεων μέχρι σήμερα, τρομάζουν τους πολίτες ειδικά επειδή μέσα σε αυτούς υπάρχουν και σκληροί κακοποιοί, κατάδικοι οι οποίοι διαπράττουν εκ νέου αδικήματα.

Παρά την κατακραυγή των πολιτών και των κομμάτων ο Κοντονής προανήγγειλε μόνο διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις και όχι κατάργηση, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που διατρέχει η κοινωνία.

Ακόμα περιμένουμε τους τρείς άξονες των αλλαγών που όπως είχε πεί ο κ. Κοντονής θα εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή το καλοκαίρι και θα υλοποιηθούν τον Αύγουστο  αυστηροποιώντας τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου.

 Όπως είχε αναφέρει ο κ. Κοντονής, σήμερα υφίσταται μόνο η εξαίρεση για αδικήματα κακουργηματικού επιπέδου εις βάρος ανηλίκων. «Θα πρέπει λοιπόν, εδώ να δούμε κι άλλα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις και όχι να τυγχάνει γενικής εφαρμογής η ευεργετική διάταξη» σημείωσε.

Είχε πεί επίσης «ότι πρέπει να υπάρχει μία διαμεσολάβηση για ορισμένα αδικήματα ενός υπηρεσιακού συμβουλίου ή ενός δικαστικού συμβουλίου ή και των δύο, αν το δεύτερο είναι σε δεύτερο βαθμό». 

Ο κ. Κοντονής, είχε αναφέρει ότι μέσα στις αλλαγές θα είναι και «η εκτεταμένη η χρήση του συστήματος γεωεντοπισμού, αυτού που λέμε “βραχιολάκι” σε δύο παραμέτρους: κάποιος να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει γνώση του πού βρίσκεται και δεύτερον να υπάρχει δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ΄οίκον». 

Μέχρι και σήμερα τίποτα ακόμα δεν έχει έρθεις την βουλή και συνεχίζονται οι ανεξέλεγκτες αποφυλακίσεις  σκληρών κακοποιών σε βάρος της κοινωνίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου