Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Δολοφονούν αδέσποτα με φόλες στον Δήμο Ελάτειας - Αμφίκλειας δημοτική αρχή και αστυνομία είναι ανύπαρκτες

 



Κτήνη, ζώα δολοφόνοι στον Δήμο Ελάτειας - Αμφίκλειας δρουν ανεξέλεγκτα σκοτώνοντας αδέσποτα.

Τον τελευταίο καιρό, δολοφόνοι δρουν ανεξέλεγκτα, με τα φαινόμενα βάναυσης κακοποίησης από δολοφόνους της περιοχής βάζοντας φόλες στο φαγητό των αδέσποτων σκυλιών που τριγυρνούν στην περιοχή, να πληθαίνει. 

Το φαινόμενο μπορεί να έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις ωστόσο δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς προϋπήρχε σε μικρότερη ένταση και τα προηγούμενα χρόνια, με την δημοτική αρχή και την αστυνομία να μην παίρνει μέτρα.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους. Δεν προλαβαίνει να ξημερώσει και είναι θέμα συζήτησης το αδέσποτο που βρισκόταν στη γειτονιά και σε ένα βράδυ χάθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η σελίδα Αδέσποτα Ζώα Φθιώτιδας «Η κατάσταση στο χωριό της Ελάτειας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το κακό έχει παραγίνει. Υπάρχουν και παιδιά που κυκλοφορούν στο δρόμο και βλέπουν σκοτωμένα σκυλάκια»

Διαβάστε την ανάρτηση

app-facebook
Αδέσποτα Ζώα Φθιώτιδας
πριν από περίπου 3 εβδομάδες

🐾 Καλησπέρα σε όλους. Η κατάσταση στο χωριό της Ελάτειας με τους θανάτους αδέσποτων ζώων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Τα αθώα αδέσποτα σκυλάκια πέφτουν θύματα ανείπωτης κακοποίησης και έχουν - δυστυχώς - σκοτώσει πολλά από αυτά τα αθώα πλάσματα.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι ένα απο τα αδέσποτα σκυλάκια που δεν πρόλαβε να γλυτώσει. 

...Δείτε περισσότερα

Μάλιστα μία κάτοικος της Ελάτειας επισημαίνει με πόνο ψυχής τα παρακάτω. «Το συγκεκριμένο κουταβάκι ήταν πολύ αγαπητό στα παιδιά γιατί πήγαινε στο σχολείο τους και το τάιζαν . Δυστυχώς το βρήκανε τα παιδιά μου και οι παρέα τους και όταν πήγα να δω το τι γίνεται είδα πέντε παιδιά να κλαίνε με λυγμούς για αυτό το κουταβάκι και δεν είναι το μόνο που πέθανε από φόλα.»

Η Ζωή Βουδουρίδη, που δίνει καθημερινή μάχη για τη διάσωση αυτών των αθώων ψυχών, τονίζει ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα την πληγώνει τόσο πολύ που η ίδια έλαβε ενεργό συμμετοχή στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος. «Εγώ προσπάθησα να εκλεγώ για να δώσω μία λύση σε αυτό το θέμα. Μόνο αυτό με ενδιέφερε. Προσφάτως, πριν από περίπου έξι μήνες, είχαμε έρθει σε επαφή με την δήμαρχο του Δήμου Ελάτειας-Αφίκλειας κα. Σούλα Στιβακτή η οποία έδειχνε να έχει μία απόμακρη στάση, όσον αφορά το θέμα των αδέσποτων.» αναφέρει η ίδια μιλώντας στο Eleftherostypos.gr.

Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα όπου η αξία των συμπαθέστατων τετράποδων, για ένα σημαντικό ποσοστό των συνανθρώπων μας, κρίνεται αμελητέα. Πολλοί οι φιλόζωοι και αρκετοί οι δολοφόνοι…

Σε μία τέτοια κατάσταση, λοιπόν, κάθε φορέας που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα φέρει τις δικές του ευθύνες. Όπως ακριβώς τις φέρει η επανεκλεγείσα δημοτική αρχή. Το φαινόμενο της βάναυσης κακοποίησης, και εν τέλει της θανάτωσης των ζώων, έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις την ώρα που η κα. Σούλα Στιβακτή δείχνει να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Μπορεί για έναν τόπο να παίζει σημαντικό ρόλο η εξωστρέφεια αυτού προκειμένου να αναπτυχθεί ο τουρισμός, μπορεί να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και την προβολή των ωραίων σημείων του Δήμου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σκεπάζονται κάτω από ένα χαλάκι τα προβλήματα που βαραίνουν την τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς τα απαραίτητα καταφύγια για την ασφάλεια και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε δήμο δεν υφίστανται στον Δήμο Ελάτειας-Αμφίκλειας. Οι καταγγελίες από τους οργισμένους δημότες πολλές. «Δεν φτιάχνουν καταφύγια για να μην πληρώνουν ανθρώπους» θα πουν μερικοί. Τα ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση, από τη δική μας πλευρά, ακόμα περισσότερα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η δημοτική αρχή να φανεί αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων του Δήμου και να σβήσει τα μελανά σημεία, που έχει αφήσει τα προηγούμενα χρόνια. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε βάθος πενταετίας, θα έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να δώσει οριστική λύση στο έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

Η λύση δεν είναι η θανάτωση, αλλά η διάσωση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου