Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

 


Η δολοφονία του Παυλου Μπακογιάννη έγινε από τέσσερα μέλη της 17Ν που είχαν χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την περιοχή του Ευαγγελισμού λίγες ημέρες νωρίτερα.



Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια (26 Σεπτεμβρίου 1989) δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ο Παύλος Μπακογιάννης, στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.


Ήταν 07:58 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989.  Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Σάββας Ξηρός, ο Ηρακλής Κωστάρης πυροβόλησαν με 45άρια πιστόλια και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο τότε 54χρονος βουλευτής αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα. Στο όχημα διαφυγής των τρομοκρατών βρισκόταν ο Βασίλης Τζωρτζάτος όπου εκτελούσε χρέη οδηγού.

Ο αρχιτρομοκράτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, ο ποιο αδίστακτος και αμετανόητος serial killer , τα τελευταία 5 χρόνια έπαιρνε ασύστολα και προκλητικά πολυήμερες άδειες από τις φυλακές με τις ευχές της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου