Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Τσαβούσογλου τα έβαλε με Νάνσι Πελόζι γιατί απλά σύγκρινε την Τουρκία με άλλα καθεστώτα.

 


Την οργή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε μια αλήθεια της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, σε συνέντευξή τύπου την Πέμπτη.

Η κυρία Πελόζι θέλοντας να επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ για τη δήλωσή του που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, είπε απευθυνόμενη στον Αμερικανό προεδρο: «Δεν είσαι στη Βόρεια Κορέα, δεν είσαι στην Τουρκία, δεν είσαι στη Ρωσία κύριε Πρόεδρε. Και, παρεμπιπτόντως, δεν είσαι στη Σαουδική Αραβία».

Με λίγα λόγια η κ. Πελόζι κατατάσει την Τουρκία εκεί που της αρμόζει, σε αυταρχικά καθεστώτα.

Η αλήθεια που ξεστόμισε η κυρία Πελόζι προκάλεσε την αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι «θα μάθετε να σέβεστε την θέληση του τουρκικού λαού» αλήθεια ο Τσαβόσογλου ρώτησε την θέληση του Τουρκικού λαού;;;;;

Μάλιστα έκανε και κριτική λέγοντας : «Η άνοδος της Νάνσι Πελόζι στη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι το πραγματικά ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιάς της. Θα μάθετε να σέβεστε την θέληση του τουρκικού λαού» έγραψε ο κ. Τσεβούσογλου κάνοντας mention και την Νάνσι Πελόζι και τον Ντόναλντ Τραμπ.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου