Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Συνεχίζεται η τόνωση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας


 

Από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, η Κυβέρνηση δρομολόγησε πολιτικές που φέρουν νέες επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε προγράμματα και δράσεις για τόνωση της απασχόλησης, με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις νέες και τους νέους Πέτυχε έτσι τη δημιουργία 300 χιλ. νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας από το 17,5 που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,4 τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εξαιρετικά θετικά ήταν και τα στοιχεία για τον περασμένο Μάρτιο και γενικότερα για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, καθώς  -σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»- το ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης κατέγραψε  την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Οι προσλήψεις δηλαδή ήταν πολύ περισσότερες από τις απολύσεις, σε αριθμούς που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, την ανάπτυξη και την εργασία. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Μάρτιο οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 250.239, ενώ οι αποχωρήσεις στις 188.327 με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης να είναι θετικό κατά 61.912 θέσεις εργασίας, επίδοση που είναι η καλύτερη από το 2001 που υπάρχουν στοιχεία.
  • Στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 619.788 και οι αποχωρήσεις στις 562.301 με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης να είναι θετικό κατά 57.487 θέσεις εργασίας.
  • Οι κλάδοι με το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων είναι τα καταλύματα, η εστίαση, η εκπαίδευση, το λιανικό εμπόριο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου