Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ακούστηκαν αλήθειες στον ΣΚΑΙ για σχέση ΣΥΡΙΖΑ-17Ν, και έγινε κακός χαμός με Λάμψια- Τσαπανίδου - Κοσιώνη


 

Μεγάλη ένταση υπήρξε στον "αέρα" του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη για τις εκλογές, "Η Ελλάδα αποφασίζει", καθώς κάποιες αλήθεις του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια για το ΣΥΡΙΖΑ και τη "17 Νοέμβρη", έφεραν την παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Πόπης Τσαπανίδου που προκάλεσε περισσότερο την κοινωνία αλλά και την αποχώρηση από το πάνελ του Γιώργου Τσίπρα, που δεν του άρεσε να ακούει αλήθειες.

Ο κ. Λάμψιας κλήθηκε να σχολιάσει την "μάχη" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, και τόνισε: "Η αντιγραφή δεν είναι κακό, αρκεί να μη σε πιάσουν. Είναι και λίγο αστείο - αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να αντιγράφεις το κόμμα που είναι ενεργό, υπάρχει και να χρησιμοποιείς τα ορφανά του Άκη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων που εγώ αποκαλώ γεννίτσαρους" είπε αρχικά για να συμπληρώσει: "Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά".



Η Σία Κοσιώνη ζήτησε από τον δημοσιογράφο να αποσαφηνίσει τι εννοεί, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Λάμψιας: Ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές εκτελεστών καταδικασθέντων για την υπόθεση 17Ν.

Κοσιώνη: Το κόμμα έχει καταδικάσει

Λάμψιας: Δεν είπα το κόμμα είπα ορισμένα στελέχη

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει, ενώ στον "αέρα" παρενέβη τηλεφωνικά και η Πόπη Τσαπανίδου ζητώντας επιτακτικά να ανακαλέσει τις αλήθειες που είπε ο δημοσιογράφος γιατί ακούει ο κόσμος αλήθειες και δεν κάνει.

"Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους" είπε αρχικά κάνοντας λόγο στη συνέχεια για εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από τον κ. Λάμψια "τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατι ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή".



Τσίπρας είπε μία βλακεία : "Ο Μητσοτάκης φοβάται, όχι μόνο εμένα... Κάθε τηλεοπτική συνέντευξη που δεν του δίνουν τις ερωτήσεις"

"Δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή"

Η Σία Κοσιώνη επεσήμανε ότι ήταν ένα δημοσιογραφικό σχόλιο που δεν είναι προσυνεννοημένο: "Υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο, το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος". "Δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή" απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λάμψιας απάντησε πως σε ό,τι αφορά την αντιγραφή συνθημάτων και των θέσεων διαχρονικά του ΠΑΣΟΚ ήμουν σαφής: "Είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντιγράφουν ΠΑΣΟΚ και ότι ο κ. Τσίπρας φτάνει ακόμη στο σημείο και να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η πεποίθησή μου. Δεν ανακαλώ τίποτα".

Τσαπανίδου: Και συμπληρώσατε ότι ο Χάρι Κλύνν τον μιμείται καλύτερα"

Λάμψιας: Τη φωνή του, ναι

Τσαπανίδου: Είπατε μίμο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Λάμψιας: Αυτό ήταν ένα αστείο αν δεν τον καταλαβαίνετε. Τιμώ και τη θέση του και το πρόσωπο, τελεία. Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί. Έχουν γίνει πορείες ολόκληρες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας.

Τσαπανίδου: Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν. Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε.

Λάμψιας: Μου ζητάνε να κάνω δήλωση μετάνοιας; Δεν θα την κάνω. Δεν συνηθίζω να κάνω μετάνοια για τίποτα. Αυτή ήταν η άποψη μου. Αν δεν σας αρέσει λυπάμαι.

Η ένταση συνεχίστηκε και λίγα λεπτά μετά ο Γιώργος Τσίπρας αποχώρησε από το στούντιο παρά τις εκκλήσεις της Σίας Κοσιώνη να επικρατήσει ψυχραιμία, γιατί απλά ακούστηκαν αλήθειες που δεν άρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου