Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν 1.000 εκτοξευτές ρουκετών των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ

 



Μετά τις ασύλληπτες επιθέσεις με βομβητές και ασυρμάτους κατά τρομοκρατών της χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο εχθές Πέμπτη (19/9), μετά από δύο ημέρες εκρήξεων μηχανισμών που αύξησαν την ένταση στη Μέση Ανατολή με τη διεθνή κοινότητα να φοβάται έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η επίθεση στο νότιο Λίβανο περιελάμβανε αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό, αλλά οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις δεν είχαν περάσει τα σύνορα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν τα πλήγματα - τα οποία, όπως είπαν, αποσκοπούσαν στην υποβάθμιση των «δυνατοτήτων και της υποδομής» της Χεζμπολάχ.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε το IDF. Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιδρομές σε πόλη στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπήρξαν 52 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η αεροπορία του έπληξε περίπου 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών τα οποία αποτελούνταν από περίπου 1.000 σωλήνες με βλήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε επικείμενη επίθεση της Χεζμπολάχ.

«Οι IDF θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Δήλωσε επίσης ότι η στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ «θα συνεχιστεί».

«Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ αισθάνεται διωκόμενη. Η αλληλουχία των στρατιωτικών μας ενεργειών θα συνεχιστεί» υπογράμμισε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με αξιωματούχους των ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των βόρειων κοινοτήτων του Ισραήλ στα σπίτια τους. Όσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα» πρόσθεσε.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου