Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της επίθεσης θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν

 



Το ότι με ευκολία οι τρομοκράτες κακοποιοί κινήθηκαν μέχρι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου δείχνει το πόσο ανεξέλεγκτοι είναι και θα συνεχίσουν έτσι εάν δεν παρθούν αυστηρά μέτρα σε κάθε επίθεση με μολότοφ οπουδήποτε.

Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανέφερε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις.

Ανέφερε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμεροφοβία. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόταση της αστυνομίας προκείμενου σε συνεργασία της κυβέρνησης με την περιφέρεια και τους δήμους να αποφασισθεί πού θα μπουν.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για τις κάμερες σώματος σε αστυνομικούς που επιχειρούν καθημερινά.

Οι γνώμη μας είναι ότι οι δράστες είναι ξεκάθαρο ότι ήξεραν το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, και ήξεραν πόσοι αστυνομικοί το φυλάνε. Το ότι ο στόχος ήταν αστυνομικός και εδώ και χρόνια ο στόχος αυτών των κακοποιών είναι να δολοφονήσουν αστυνομικό αυτό είναι αναμφισβήτητο οπότε στόχος για εμάς ήταν και το σπίτι της προέδρου και οι αστυνομικοί που το είχαν υπό την εποπτεία τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου επισήμανε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο τον αστυνομικό και όχι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, και εμείς έχουμε αντίθετη γνώμη όπως εξηγήσαμε.

Η κυρία Δημογλίδου αναφέρει ότι στόχος ήταν ο αστυνομικός και όχι το σπίτι του προέδρου, στόχοι αστυνομικοί βρίσκονται παντού, άρα το ότι η επίθεση ήταν έξω απο το σπίτι της προέδρου ήταν ένα μήνυμα και στην δικαιοσύνη και στην αστυνομία. 

Το ότι δεν έπεσε η μολότοφ στον προαύλιο χώρο της οικείας και έπεσε κατευθείαν επάνω στο περιπολικό αυτό δείχνει ότι ήθελαν νεκρό.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου επισήμανε : «Εδώ, φαίνεται ότι η επίθεση ήταν εις βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι εις βάρος της οικίας. Εδώ, δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά, ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση εις βάρος της οικίας ή της προέδρου» είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλώς ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα». 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου