Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Περίεργα καλέσματα απο ακροαριστερούς - αριστερούς και παρακρατικούς το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ

 



Σε αστακό μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη με αστυνομικούς που θα «φρουρούν» την πόλη τις ημέρες που ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται εκεί για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Στο διαδύκτιο, υπάρχουν περίεργα καλέσματα, από ομάδες ακροαριστερών, αριστερών και παρακρατικών που θέλουν να πετύχουν την αποσταθεροποίηση στην χώρα.

Για να αποφευχθούν τα σχέδια παρακρατικών, αριστερών και ακροαριστερών οργανώσεων, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα αστυνομικά μέτρα ενόψει την έναρξης λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε σε διαδοχικές συσκέψεις που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των αστυνομικών που θα πάρουν μέρος στα μέτρα θα είναι περίπου 3.500.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ' όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους και θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για παν ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ, ενόψει της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Παράλληλα γίνονται περιπολίες για ύποπτες κινήσεις παρακρατικών, ειδικά ακροαριστερών με συγκεκριμένες εντολές ώστε να γίνει κακό στην χώρα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου