Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

 



Στο πλαίσιο  των δράσεων για την περεταίρω τόνωση της απασχόλησης έχει ήδη δρομολογηθεί πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.000 ανέργων με συνολικό κόστος 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 50 εκατ. διατίθενται στα Κέντρα Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης των 12 Α.Ε.Ι. που έχουν δηλώσει συμμετοχή και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ σε 179 ειδικώς αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που ανήκουν είτε σε ιδιώτες, είτε σε κοινωνικούς εταίρους.

Χθες Τρίτη, αναρτήθηκε το Μητρώο ωφελούμενων - ανέργων που περιλαμβάνει 76.697 ωφελούμενους που υπέβαλαν αίτηση και πληρούν τα βασικά κριτήρια. Από την Πέμπτη θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν που θα τους εμφανίζεται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και τα  ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Φθινόπωρο θα ακολουθήσει δεύτερο μεγάλο πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που θα αφορά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων και θα έχει προϋπολογισμό 188 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που προβλέπει τη διάθεση 1 δισ. ευρώ για την κατάρτιση 500.000 εργαζομένων και ανέργων.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου