Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Θεωρεί κατά φαντασία Έλληνες τους ομογενείς ο Τζανακόπουλος - Θέλει ψήφο λαθρομεταναστών

 



Σε αυτή τη προκλητική δήλωση προέβη ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε να επιτεθεί στους Έλληνες ομογενείς, λέγοντας ότι «δεν έχουν κανέναν υλικό δεσμό και καμία βιοτική σχέση με την Ελλάδα, έχουν απλώς μια φαντασιωτική συναισθηματική σχέση»

Για να προκαλέσει περισσότερο τους ομογενείς και τους Έλληνες γενικότερα, είπε την απίστευτη βλακεία ότι δίνεται δικαίωμα ψήφου με αυτό το νομοσχέδιο, σε όποιον απόγονο Έλληνα μετανάστη 3ης και 4ης γενιάς το θελήσει.  Φυσικά και αυτή η βλακεία μόνο σε ένα ηλίθιο μυαλό μπορεί να γυρνάει και μόνο για να εξαπατήσει και να πει ψέματα αφού,  το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά, όσους είναι εγγεγραμμένοι ήδη στους εκλογικούς καταλόγους. 

Είχες το θράσος να μπλέξει τους Έλληνες ομογενείς με τους λαθρομετανάστες και το δικαίωμα ψήφου, λέγοντας ότι είναι αδικία να μην μπορούν να ψηφίζουν (λαθρο)μετανάστες, οι οποίοι ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβουν την υπηκοότητα, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Με λίγα λόγια έχει μείνει μια πίκρα στον Τζανακόπουλο, που δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί στο έπακρο του λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ειδικά τους Πακιστανούς, που ήταν εύκολο εκλογικό ακροατήριο για την προπαγάνδα και το ψέμα των Συριζαίων ειδικά του πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα.

Άρα για τον Τζανακόπουλο, οι Έλληνες επαναλαμβάνουμε οι Έλληνες ομογενείς είναι κατά φαντασία Έλληνες, οπότε γιατί να ψηφίζουν, ενώ οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα πρέπει να βγάλουν χαρτιά και να ψηφίζουν ώστε να ορίζουν την μοίρα της Ελλάδας.

Η δήλωση του προκλητικού Δημήτρη Τζανακόπουλου

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Υπάρχει η εξής μεγάλη αντίφαση: συζητάμε όλοι, για τον τρόπο με τον οποίο μετανάστες 3ης, ή και 4ης γενιάς, οι οποίοι δεν έχουν ενδεχομένως κανέναν υλικό δεσμό, καμία βιοτική σχέση με την Ελλάδα, έχουν απλώς μια φαντασιωτική συναισθηματική σχέση, ως η χώρα καταγωγής τους, η χώρα καταγωγή των παππούδων τους και τα λοιπά. Πώς αυτοί θα διευκολυνθούν να συμμετέχουν στις εκλογές και την ίδια στιγμή, άνθρωποι οι οποίοι μένουν εδώ, 20, 30, 35 χρόνια, δεν μπορούν να πολιτογραφηθούν και δεν μπορούν να έχουν λόγο, για την κυβέρνηση η οποία τους φορολογεί. Ξέρετε, το βασικό σύνθημα, όταν γεννιόταν το αντιπροσωπευτικό σύστημα, στον πόλεμο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ήταν "καμία φορολόγηση, χωρίς αντιπροσώπευση - no taxation without representation". "Θέλουμε να αντιπροσωπευτούμε, για να μπορείς, κράτος, να μας φορολογείς". Αυτό λέγανε οι Αμερικάνοι επαναστάτες. Εδώ έχουμε την ριζική αντιστροφή αυτής της συνθήκης. Δηλαδή, έχουμε ανθρώπους που δεν υφίστανται καμία συνέπεια, από τις κυβερνητικές πολιτικές, τους οποίους συζητάμε όλοι, για το πόσο πρέπει να διευκολύνουμε, την ώρα που οι άνθρωποι που φορολογούνται στην χώρα, πληρώνουν ένσημα στην χώρα, δουλεύουν εδώ, υφίστανται τις συνέπειες των κυβερνητικών αποφάσεων, δεν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις, τις οποίες θα τους εκπροσωπήσουν, θα τους εκφράσουν και τα λοιπά».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου