Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο


 

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που καθιερώνει την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές. Η τροπολογία που επέκτεινε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές εκλογές, οδήγησε στην καταψήφιση του νομοσχεδίου από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία διευκολύνει πρωτίστως τους εκτός επικρατείας Έλληνες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, χωρίς μετακινήσεις, χωρίς έξοδα, απ’ όπου και αν κατοικούν.
  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αντιπολίτευση αρνείται συλλήβδην ένα σχέδιο νόμου, με αφορμή μια τροπολογία που κατατέθηκε στην αρχή της σχετικής συζήτησης και η οποία βελτιώνει το νομοσχέδιο. Και πώς γίνεται άραγε να συμφωνούμε με την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και να μη συμφωνούμε με την επιστολική ψήφο στις εθνικές; Δηλαδή, η φωνή των πολιτών έχει άλλη σημασία στις δύο κάλπες;
  • Ασχέτως των εξελίξεων, με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης γίνεται ένα πολύ σημαντικό, ιστορικό βήμα για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, καταρχάς στις ευρωεκλογές. Και να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει και το δεύτερο βήμα. Η συγκεκριμένη τροπολογία, …, θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου