Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

"Έφαγε πόρτα" ο Ερντογάν από την Τυνησία



Η Τυνησία δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν συνασπισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της χώρας, κλείνοντας έτσι την πόρτα, στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε ζητήσει να συμμετάσχει η χώρα σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη

Η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας στην Τυνησία ανακοίνωσε, η χώρα δεν συμμετέχει στον άξονα Λιβύης-Τουρκίας και Αλγερίας, διότι αυτός δεν αντικατοπτρίζει τη θέση της χώρας. Η στάση του κράτους είναι ουδέτερη στη λιβυκή κρίση, τόνισε επισταμένα ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό, ενώ κατήγγειλε με σφοδρότητα, τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της χώρας σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη από Λίβυο αξιωματούχο.

Η υπηρεσία τύπου της Τυνησίας διέψευσε, τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Qais Saeed.

«Εμείς επαγρυπνούμε για την αποτροπή προσπάθειας μετατροπής της Τυνησίας σε διάδρομο για το ISIS«, τόνισε η ίδια αποκαλύπτοντας το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει την Λιβύη “Συρία”, για να επιτύχει τα άνομα σχέδια του.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

BREAKING | Rachida , designated Media in-Charge at the Tunisian Presidency, denies the press conference statement by Fathi on Tunisia joining an alliance with , and . She said the statement does not reflect the position of .
View image on Twitter




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου