Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ισόβια και 129 χρόνια στον Νίκο Μαζιώτη




Με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης και 129 χρόνων στον Νίκο Μαζιώτη έπεσε η αυλαία της δεύτερης δίκης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη βρέθηκαν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών. 

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.  

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έγιναν χωρίς τη παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο καθώς η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο να συμμετέχει στη δίκη. Ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, ωστόσο, το δικαστήριο δεν ικανοποίησε το αίτημα του, θεωρώντας το παρελκυστικό και ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τη δίκη.

Αντικείμενο της δίκης ήταν οι πράξεις που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη ότι διέπραξε το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκαλούμενη πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι είναι αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα.

Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου