Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν



Η Τουρκία νομίζει ότι έχει να κάνει με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, και δεν εννοεί να καταλάβει ότι πλέον η Ελλάδα έχει σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρό Πρωθυπουργό.

Ο τρόπος που χειρίζεται τα Εθνικά θέματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποδειγματικός και οι απαντήσεις που λαμβάνουν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν είναι επίσης υποδειγματικές.

Η Ελληνική κυβέρνηση απάντησε στην Τουρκία βάζοντας την στην θέση της :

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν. Η Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στον Τούρκο ομόλογό του που είχε εξαπολύσει νωρίτερα σήμερα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού για το προσφυγικό και την Άγκυρα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ατυχείς και αβάσιμες τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον εκπρόσωπό του να κάνει λόγο για «χειραγώγηση» της κοινής γνώμης και «διαστρέβλωση» των γεγονότων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου