Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Γερμανία: Συνελήφθη Ρώσος που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεσηΗ γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν Ρώσο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στην Γερμανία αφότου είχε προσχωρήσει στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η αστυνομία, τηρώντας την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, χωρίς να αναφέρει το επίθετο του συλληφθέντος, ανακοίνωσε ότι ο ηλικίας 31 ετών ύποπτος, Μαγκομέντ Αλί Σ., ενήργησε από κοινού με τον Γάλλο υπήκοο Κλεμέντ Β. ο οποίος συνελήφθη στην Μασσαλία της Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μαγκομέντ Αλί Σ. συνελήφθη σε έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο, όπου φύλασσε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης τριυπεροξείδιου της τριακετόνης, ή TATP, από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Η εκρηκτική ύλη ΤΑΤΡ έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές επιθέσεις από τρομοκράτες στην ανατολική Ευρώπη, τον περασμένο Μάιο στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, το 2016 στις Βρυξέλλες και το 2015 στο Παρίσι.

Το σχέδιο τρόμου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, ο ύποπτος σκόπευε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κάποιο σημείο της Γερμανίας με τον οποίο θα προκαλούσε των θάνατο και των τραυματισμό μεγάλου αριθμού ανθρώπων

Ο Κλεμέντ Β. ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικά μαζί με κάποιον άλλον Γάλλο υπήκοο, αυτή την στιγμή κρατείται στις γαλλικές φυλακές. Οι δύο αυτοί Γάλλοι υπήκοοι είχαν βρεθεί στο ίδιο κελί των φυλακών, ενώ οι αρχές γνώριζαν ότι είχαν προσχωρήσει στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Η γερμανική αστυνομία τον Οκτώβριο του 2016 είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον Μαγκομέντ Αλί Σ. και τον Κλεμέντ Β. γνωρίζοντας ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση, αναφέρει η ανακοίνωση του Γερμανού εισαγγελέα χωρίς ωστόσο να δίνει εξηγήσεις γιατί ο Μαγκομέντ Αλί Σ. δεν συνελήφθη τότε.

Οι δύο ύποπτοι έχοντας αντιληφθεί ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση, αποφάσισαν να χωρισθούν και ο Κλεμέντ Β. εγκατέλειψε την Γερμανία για να πάει στην Γαλλία στο τέλος Οκτωβρίου του 2016.

Ο Μαγκομέντ Αλί Σ. θα εμφανισθεί αύριο ενώπιον της δικαιοσύνης.


Πηγή : newsit.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου