Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τα επιτεύγματα Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποια «Βόρεια»; Μόνο «Μακεδονία» τα Σκόπια για τις ΗΠΑ




Η ζημιά που έχει κάνει στην χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του είναι μη αναστρέψιμη στα εθνικά θέματα και στην εδαφική μας ακεραιότητα με το ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Διαβάζουμε στο eleftherostypos.gr 
Μπορεί η ελληνική πλευρά να πανηγυρίζει για την συμφωνία στις Πρέσπες, το «Βόρεια», όμως, στην νέα ονομασία των Σκοπίων, δεν υπάρχει πουθενά, αφού και στα συγχαρητήρια των ΗΠΑ το γειτονικό κράτος αναφέρεται ως σκέτο «Μακεδονία».
Χρησιμοποιώντας καθολικά τον όρο «Μακεδονία» ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία με την Ελλάδα λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.
Ο κ. Μίτσελ εξήρε το ρόλο του Ντιμιτρόφ ως αρχιτέκτονα της Συμφωνίας, επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα και μετέφερε την προσδοκία του Μάικ Πομπέο να υποδεχθεί τη «Μακεδονία» στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department μετά τη συνάντηση Πομπέο – Ντιμιτρόφ, σημειωνόταν η στήριξη της αμερικανικής πλευράς στη συμφωνία των Πρεσπών, «η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ως ‘Βόρεια Μακεδονία’».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, ο Μ. Πομπέο τον συνεχάρη για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη «’Μακεδονία’» και την Ελλάδα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου