Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

«Κλειδώνουν» οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ απουσιάζουν επιδόματα και στήριξη ΑΜΕΑ

 



Προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση. 

Οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας «κλειδώνουν» και οριστικοποιούνται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει ούτε ένα ευρώ αύξηση στα επιδόματα ΑΜΕΑ των 338 ευρώ τον μήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, αλλά και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, θα αναλύσει τη δέσμη μέτρων για τη βελτίωση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, ενώ θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση μένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο για ανάπτυξη και σταθερότητα.

Αυτά που έχουν ακουστεί είναι, το στεγαστικό, η ακρίβεια, το δημογραφικό, «μέτωπο» με τις παθογένειες και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, στην στήριξη των συνταξιούχων, των ανέργων, και σύμφωνα με πληροφορίες τα ΑΜΕΑ πουθενά, ούτε στα επιδόματα, ούτε στην στήριξη για το στεγαστικό.

Στα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθεί κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 0,5%, μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και δέσμη μέτρων για το στεγαστικό πρόβλημα όπως: επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» (με επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια 2 δισ.), κίνητρα για μακροχρόνιες μισθώσεις, αυξημένες επιδοτήσεις για ανακαίνιση κλειστών ακινήτων, αντικίνητρα για βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα προχωρήσει σε έναν αναλυτικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, της πρώτης από τις εκλογές του 2023, και θα παρουσιάσει το διακύβευμα της πολιτικής του για το 2024.

Αναμένετε επίσης να ανακοινωθεί κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 0,5%, μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και δέσμη μέτρων για το στεγαστικό πρόβλημα όπως: επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» (με επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια 2 δισ.), κίνητρα για μακροχρόνιες μισθώσεις, αυξημένες επιδοτήσεις για ανακαίνιση κλειστών ακινήτων, αντικίνητρα για βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρωθυπουργός θα αρχίσει το πρόγραμμά του με συνάντηση με τους «γαλάζιους» βουλευτές της Θεσσαλονίκης το πρωί (περίπου στις 10.00) στο Διοικητήριο.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης στο Μέγαρο Μουσικής και στη συνέχεια θα γίνουν οι συναντήσεις με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με δημάρχους όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία και του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο τίτλος της σχετικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής είναι «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη» και εκεί θα παρουσιαστεί η ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr. Πρόκειται για το σχέδιο της κυβέρνησης για καθεμία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου