Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ Κ. Μητσοτάκη στην Πάρο - Δήλωση


Περιοδεία σε Πάρο και Νάξο πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το δημαρχείο της Πάρου  όπου  συνάντησε τον δήμαρχο του νησιού, κ Μάρκο Κωβαίο ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η ανάπτυξη νησιών όπως η Πάρος θα πρέπει να συνδυάζεται παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών τους. Πέραν αυτού, έδωσε έμφαση στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου. Ανέφερε μάλιστα ότι το εν λόγω έργο θα πρέπει να ενταχθεί στο δεύτερο κύμα παραχωρήσεων περιφερειακών αεροδρομίων. Ακόμη ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης της νησιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε δύο επιχειρήσεις με βάση τη Νάουσα. Μια βραβευμένη μικροζυθοποιία την οποία ίδρυσε πριν λίγα χρόνια νέος Παριανός που αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του και μια μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Νάουσα όπου συνομίλησε με ντόπιους ψαράδες οι οποίοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την απουσία ουσιαστικών κινήτρων για να ασχοληθούν νέοι με το επάγγελμα τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της Νάουσας σε ένα καφέ και συνομίλησε μαζί τους για πληθώρα τοπικών αλλά και ευρύτερων πολιτικών θεμάτων. Βγαίνοντας από αυτή τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απλό: Αφαιρούμε βάρη από τους πολίτες και από τις επιχειρήσεις για να δώσουμε δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη. 

Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θα μειώσουμε εντός διετίας τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. 

Η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα. 

Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα, η Πάρος αξίζει καλύτερα και μετά τις επόμενες εκλογές, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θα το αποδείξουμε και στην πράξη».

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Πάρο με επίσκεψη στην Παροικιά. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, χτισμένη τον 6ο αιώνα ενώ περπάτησε στους δρόμους της Παροικιάς και χαιρέτησε τους καταστηματάρχες μέχρι να καταλήξει σε καφέ στο λιμάνι όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να τον συναντήσει. Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Νάξο όπου θα συνεχίσει την περιοδεία του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου