Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

O Μητσοτάκης γλεντάει Βαρουφάκη που προκάλεσε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα φύγει νύχτα

 



Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφού γλέντησε τον Αλέξη Τσίπρα, περιέλαβε και τον Γιάνη(με ένα ν) Βαρουφάκη.

"Κύριε Βαρουφάκη, δεν ξέρω αν η κυβέρνηση αυτή θα φύγει βράδυ, αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι κάθε κυβέρνηση, σε μία δημοκρατική πολιτεία, φεύγει ή ανανεώνει την εμπιστοσύνη της το βράδυ των εκλογών.

Αυτό θα συμβεί και με τη δική μας κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας. Θα θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού το έργο μας και είτε ο ελληνικός λαός θα μας επιβραβεύσει, είτε θα επιβραβεύσει κάποιον άλλον.

Έτσι λειτουργούν οι συντεταγμένες Δημοκρατίες και παρά την δεκαετή κρίση, η οποία μας ταλάνισε και σε ένα βαθμό τα απόνερά της ακόμη μας ταλανίζουν, η Ελληνική Δημοκρατία βγήκε πιο ισχυρή από αυτή την βαθιά περιπέτεια.

Ο Κοινοβουλευτισμός βγήκε πιο ισχυρός. Η ελληνική κοινωνία σήμερα, εκτίμησή μου είναι αυτή, πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε και εσείς, σε πολλές εκφάνσεις της είναι πιο ώριμη από πολλές άλλες περιπέτειες. Ίσως είναι το τραύμα της κρίσης, αυτό που μας ανάγκασε να ωριμάσουμε βίαια. Η δε συζήτηση για το παρελθόν κ. Βαρουφάκη, έχει γίνει και έχει γίνει εκτεταμένα. Τα νούμερα δεν χρειάζεται να τα συζητήσουμε. Είναι λίγο – πολύ αυτά τα οποία αναφέρατε.

Αυτό το οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ, γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε στο μέλλον μία πραγματικότητα που αφορά το παρελθόν, είναι τί θα συνέβαινε αν το 2015 τα πράγματα είχαν πάρει διαφορετική τροχιά και η χώρα είχε βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και ενδεχομένως και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι αυτός ήταν ο πραγματικός κίνδυνος τον οποίο αποφύγαμε το 2015. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Νομίζω ότι όλοι έχουμε την άποψή μας για το αν αυτό θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο για την πορεία του τόπου. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία συζήτηση που όσο την κάνουμε σίγουρα δεν ευνοεί και δεν τιμά ούτε εσάς, ούτε και τον κ. Τσίπρα." Είπε ο πρωθυπουργός στον Γιανη(με ένα ν) Βαρουφάκη.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου