Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Δεν θέλουν οι Τούρκοι τον Ερντογαν! Χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις


 

Άσχημα είναι τα νέα για τον προκλητικό Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που όπως φαίνεται δεν τον θέλουν να κυβερνά οι Τούρκοι πολίτες.

Σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τζουμχουριέτ φαίνεται ότι θα δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί στην προεδρία της Τουρκίας καθώς χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών. 

Αυτό βέβαια θα κάνει περισσότερο επικίνδυνο τον Ερντογάν γιατί ξέρει ότι εάν χάσει τις εκλογές θα αντιμετωπίσει και ποινικά δικαστήρια το "έργο" του στην κυβέρνηση της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος στα εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά κορυφαίων προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της οικονομίας, και καταρρέει δημοκοπικά απέναντι στους αντιπάλους του.

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει 39,4%, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον Κιλιτσντάρογλου ωστόσο να μαζεύει το 42,7% των ψήφων.

Η νέα αυτή δημοσκόπηση έρχεται να ταράξει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αγνοώντας τα προβλήματα στο εσωτερικό του, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δυσφήμισης και κόντρας με την Ελλάδα, που του κάνει μεγαλύτερο κακό εντός και εκτός Τουρκίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου