Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Γονείς Ελένης Τοπαλούδης για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Αυτό που εισπράξαμε είναι ανθρωπιά»

 


Ως «μια ιδιαίτερα ανθρώπινη επίσκεψη με την πρέπουσα συμπεριφορά» περιέγραψαν στην ΕΡΤ οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι την Παρασκευή στο Διδυμότειχο τονίζοντας με έμφαση ότι αυτό που οι ίδιοι εισέπραξαν ήταν «ανθρωπιά»

Όπως δήλωσε  ο πατέρας της  αδικοχαμένης Ελένης αρχικά ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν ότι θα τους επισκεφθεί ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του. Και αυτό που στο τέλος  τους έκανε εντύπωση ήταν «η αγκαλιά και η ανθρωπιά τους» σημειώνοντας ότι «Έβλεπες στα μάτια τους την ανθρωπιά. Εμείς αυτό είδαμε αυτό εισπράξαμε». Όπως δήλωσε «Ο Πρωθυπουργός περίμενε να μπούμε κατευθείαν στα θέματα που μας απασχολούν και αυτό κάναμε με αφορμή το έγγραφο που είχαμε στείλει σε όλες τις αρχές του τόπου, ΠτΔ, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής αρχηγούς κομμάτων από τον Ιούλιο του 2022 και περιμέναμε μια απάντηση».

«Ο ίδιος » είπε «δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα τα θέματα που μας απασχολούν όλες τις οικογένειες των θυμάτων, που στηρίζονται σε δυο άξονες: 1ον αυτόν που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης (Ποινικός Κώδικας, Κώδικας Ποινικής Δικονομίας αλλά και η ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία των θυμάτων) και 2ο τον άξονα που αφορά την ενίσχυση και στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες και από τα δολοφονικά τροχαία δυστυχήματα ζητώντας μέριμνα για τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων».

«Μας υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί, δεν ξέρουμε πότε. Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα περιμένουμε. Είμαστε εδώ σαν Ερινύες της κοινωνίας και θα περιμένουμε. Όλες οι οικογένειες των θυμάτων. Αν κάποιοι ξεχνάνε, εμείς θα είμαστε δω να τους το θυμίζουμε. Εμείς περιμένουμε, έχουμε υπομονή. Μας άκουσαν με προσοχή. Ίσως κάτι να σκίρτησε μέσα τους διότι μιλήσαμε μέσα από την ψυχή που μας έχει απομείνει», κατέληξαν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου